...

Uluslararası İlişkiler Bölümü

YAZ OKULUNDA (BAŞKA ÜNİVERSİTELERDEN) DERS ALACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!!
30/06/2021

Fakültemiz dışında bir kurumdan ders almak istemeniz durumunda aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz gerekmektedir:

- Alacağınız dersin kredisi, bölümümüzdeki dersin kredisinden az olmamalı (Örneğin almak istediğiniz Siyasi Tarih I dersi bölümümüzde 3 kredi ise, alacağınız üniversitede de en az 3 kredi olmalı).

- Alacağınız dersin AKTS’si bölümümüzdeki dersin AKTS’sinden az olmamalı (Örneğin almak istediğiniz Siyasi Tarih I dersi bölümümüzde 5 AKTS ise alacağınız üniversitede de en az 5 AKTS olmalı).

- Alacağınız dersin içeriği bölümümüzdekinden farklı olmamalı, benzer olmalı. Bunun için almak istediğiniz dersin içeriğini PDF dosyası halinde danışmanınıza mail ile göndermelisiniz.

-Bölümümüzdeki derslerin Kredi, AKTS ve Ders İçeriklerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: http://ects.nevsehir.edu.tr/ects/bilgipaketi/dil/tr/bolum/180004/sayfa/1/donem/2013

- Ekteki başvuru formunu (fakültemiz sitesinde öğrenci evrakları arasında yer alan) doldurup imzaladıktan sonra danışman hocanıza (mail ya da başka yolla) ulaştırmalısınız. Danışman hocanız, başvurunuzu inceledikten sonra Bölüm Başkanınıza iletecektir.

-Öğrenciler öncelikle alttan veya döneminden başarısız oldukları dersleri almak kaydıyla bir yaz döneminde en çok dört ders alabilir. Tek ders alan öğrencilerde herhangi bir sınırlama yapılmaz. Yaz okulundan yararlanan öğrencilerin dersleri belirlenirken genel not ortalaması şartı aranmaz.

-Yaz okulu sonuçlarının 2021-2022 Öğretim Yılı Güz Dönemi ders kayıt haftasından (6-10 Eylül) önce  sisteme girilmiş olması gerekmektedir.

-Bölüm Başkanı tarafından onay aldıktan sonra ders kaydınızı yaptırabilirsiniz. Aksi halde, onay alınmadan yapılan işlemler geçersiz sayılacaktır.

YAZ OKULU BAŞVURU DİLEKÇESİ İÇİN TIKLAYINIZ.